Najdôležitejšou podmienkou pre zabezpečenie bezpečia nášho domova z dlhodobého hľadiska je, že miesto, kde žijeme, bude postavené s odbornosťou a z tých najlepších materiálov. Postupy a štandardy sa v priebehu rokov veľmi zmenili, ale vďaka pokroku v technológiách je možné realizovať oveľa viac vysnívaných domovov.

Faktory životného prostredia ostali nezmenené

Na pokrytie striech máme k dispozícii množstvo materiálov. Avšak použité druhy materiálu ktoré používame v priebehu stavby sú do veľkej miery ovplyvnené našimi výslednými plánmi z hľadiska účelu.

V dôsledku nesprávne vybraných stavebných materiálov môžeme rýchlo stratiť odolnosť nášho domu voči vplyvom životného prostredia.

 

Požiadavky sú väčšie

Dnes existujú oveľa väčšie očakávania . Chceme, aby budovy boli čo najefektívnejšie z hľadiska nákladov, aby sme nemuseli platiť veľa za kúrenie a aby boli oveľa odolnejšie voči amortizácii. Odborníci sa zhodujú v tom, že použitie strešnej fólie je mimoriadne dôležité. Strešná fólia zabraňuje prenikaniu aj minimálneho množstva vlhkosti a zaisťuje sucho pod strechou.

 

Difúzna fólia, bunka domu

Ak chcete zabudovať podkrovie a vytvoriť tam samostatný obývací priestor, je dôležitá paropriepustnosť fólie, preto zvoľte podľa možnosti difúznu fóliu. Difúznosť nám naznačuje hodnota Sd, ktorá porovnáva paropriepustnosť daného materiálu so vzduchom v interiéry. Difúzna fólia by sa mala zvoliť iba vtedy, ak je naša strešná konštrukcia prevetrávaná jednoplášťovo.

Úlohou strešnej fólie je odvádzať vodu a zabezpečiť vysušenie izolovanej strechy. Ak vlhkosť nemôže cez fóliu unikať, alebo z vonkajšej strany preniknú zrážky, a nie sú odvádzané, môže to narušiť tepelnú izoláciu a poškodiť strešnú konštrukciu. Výskyt plesní môže nielen poškodiť izoláciu budovy, ale je aj fyziologicky nepriaznivý pre naše zdravie.

 

Aby nás dážď nevylieval

Strecha znesie veľa dažďov. Okrem pokrytia krytinou je preto nevyhnutné zvoliť správnu fóliu. Vlhkosť môže prenikať pozdĺž krytiny, prípadne cez menšie medzery vo forme prachového snehu alebo zrážok. Je ale potrebné vziať do úvahy aj vlhkosť vzduchu prúdiaceho smerom nahor z interiéru.

 

Vyberte si fóliu pre svoj vysnívaný domov

Pri výbere vhodnej difúznej fólie by sa mal brať do úvahy sklon strechy a materiál použitý na krytinu. Iná fólia by mala byť umiestnená pod strechu s plochým plechovým krytom ako na strechu pokrytú obyčajnými krytinami. Čím menší je uhol sklonu strechy, tým silnejšiu fóliu potrebujeme.

Difúzna strešná fólia sa zvyčajne skladá z 3 vrstiev. Medzi polypropylénom alebo polyesterom je vždy vložený flísový materiál. Aj všeobecné zloženie materiálu a množstvo vrstiev závisí od štruktúry strešnej konštrukcie budovy. Strešná fólia musí byť vždy odolná voči teplu a UV žiareniu a musí mať vysokú pevnosť v ťahu.

 

Za najdôležitejší aspekt považujte v prvom rade kvalitu

Je dôležité zvoliť kvalitnú strešnú fóliu. Ak sa použije nesprávny materiál, fólia sa rýchlo rozpadne. Ak to nastane, možno ju nahradiť iba úplným odstránením latovania a krytiny. Náklady na prácu sú vysoké. Podobný postup by sme mali očakávať aj pri renovácii. Tu však treba pri starších stavbách počítať aj s tým, že môže dôjsť aj k zrúteniu alebo zaplesneniu izolácie.

 

Naše dlhoročné profesionálne skúsenosti nám pomáhajú poskytovať vysoko kvalitné produkty našim zákazníkom, odborníkom, ktorí si vybrali naše výrobky, aby svoju prácu mohli perfektne odvádzať. Ich dôvera nás inšpiruje k tomu, aby naše výrobky z dlhodobého hľadiska plnili svoju funkciu.


Súvisiace produkty